Studentenvereniging UMTC

UMTC is een gezelligheidsvereniging in het hartje van Utrecht. Met 350 leden hebben wij een kleinschalig en traditioneel karakter. Na de introductieperiode vorm je een jaarclub en dat zijn je vrienden voor het leven met wie jij het studentenleven gaat ontdekken. Binnen UMTC ken je iedereen en als eerstejaars lid word je over al bij betrokken. We borrelen drie keer in de week, daarnaast zijn er talloze commissies waar jij je naast je studie kunt ontplooien. Je kunt bij ons feesten, borrelen en ook bezig zijn met serieuze zaken. Kortom, de perfecte combinatie!

Over UMTC


Alles uit je studentenleven halen!

Je gaat een nieuwe studie beginnen in een stad waar je (bijna) niemand kent. Op welke manier ga je je het snelst thuis voelen en bouw je snel een nieuwe vriendenkring op? Door lid te worden bij een studentenvereniging! Je studententijd is een tijd van ultieme vrijheid, feesten, persoonlijke ontwikkeling en ongekende mogelijkheden. UMTC zorgt ervoor dat je het onderste uit de kan haalt en bezorgt je een studententijd om nooit meer te vergeten! Je vormt in je eerste jaar een jaarclub, dit zijn je vrienden voor het leven. UMTC is een relatief jonge studentengezelligheidsvereniging met circa 350 leden. Onze sociëteit bevindt zich aan de Voorstraat, midden in het centrum van Utrecht. De vereniging is gemengd en zowel studenten van de universiteit als van de hogeschool kunnen lid worden.

Studentenvereniging UMTC

Wat UMTC uniek maakt is haar kleinschaligheid. Als je binnenkomt op de sociëteit, ken je vrijwel iedereen. We hebben ieder jaar een ledenstop om de kleinschaligheid te waarborgen. Zo behoudt onze sociëteit het karakter van een gezellige kroeg, waar je elke dinsdag, donderdag en vrijdag met vrienden een drankje kan doen of kan feesten. De leden komen graag over de vloer en zetten zich ook achter de schermen in. Leden worden vanaf het eerste jaar betrokken bij de vereniging en mogen zelfs al deelnemen aan commissies. Ook in de hogere jaarlagen kent UMTC zeer betrokken leden. Geheel vrijwillig worden onze commissies en besturen ieder jaar gevuld. Naast jaarclubs kent UMTC ook disputen, dit zijn verticale verbanden met leden uit meerdere jaarlagen. Leden die een gemeenschappelijke sport of hobby hebben kunnen deze samen beoefenen in één van de verschillende genootschappen die UMTC rijk is. Onder andere een toneel-, muzikaal-, voetbal-, wijn-, debat- en hockeygenootschap. Bij UMTC heb je alle ruimte voor je studie. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je in de vereniging steekt. Actief lidmaatschap wordt wel heel erg gewaardeerd en sterk aangeraden. Je doet vaardigheden op die je niet bij je studie leert, bijvoorbeeld door plaats te nemen in commissies en je leert veel mensen kennen.

Tradities en activiteiten

UMTC is een vereniging met karakter. Dit uit zich bijvoorbeeld in de tradities die zij graag in ere houdt. Denk hierbij aan de mores (sociëteitsregels), de almanak (jaarboek), de Dies (verjaardag) van de vereniging met een groots gala en natuurlijk het vormen van jaarclubs. Naast de gebruikelijke borrelavonden en feesten in onze sociëteit worden er ook veel andere activiteiten georganiseerd. Denk aan een liftweekend door Europa, Battle of the Bands met federatiegenoten, carrièreworkshops en het spannende vierdaagse ‘moordspel’ Gotcha! Lid worden bij UMTC betekent dat er een wereld van mogelijkheden voor je opengaat. De vereniging biedt jou de ideale mix tussen studeren, zelfontplooiing en ontspanning!

Programma


Hieronder vind je het UIT-programma van UMTC!

Elke dag kan je bij UMTC een rondleiding krijgen en meedoen aan onze escaperoom! Bel hiervoor naar 06-81953049!

Maandag 12 augustus vanaf 21:00 - Aprs ski bar met heliumkaraoke
Dinsdag 13 augustus vanaf 21:00 - Full moon party
Woensdag 14 augustus vanaf 21:00 - 60s - 10s feest
Donderdag 15 augustus vanaf 21:00 - Jungle party met silent disco

Filmpje


Bekijk hieronder ons filmpje om een sfeer impressie te krijgen van onze vereniging

>

Rondleidingen


Wil jij een rondleiding krijgen op onze sociëteit?

Kom langs!

 • Krijg de mooiste rondleiding
 • Stel al je vragen aan een van onze leden
 • Tosti's voor 1 euro
 • Altijd welkom!

350

Leden

112

Jaarclubs

7

Actieve disputen

300

Reunisten

Wil jij lid worden bij UMTC?


Om lid te worden bij UMTC is het doorlopen van één van de twee introductieperiodes verplicht. Alle leden hebben deze periode doorlopen. Kamp A vindt plaats van 19 tot en met 22 augustus 2019, kamp B van 27 augustus tot en met 30 augustus 2019.

De introductieperiodes verschillen niet van elkaar, je kunt bij het inschrijven aangeven welke van de twee je wilt volgen. De introductie is als het ware een stoomcursus UMTC: je doet alle kennis op om volwaardig lid te kunnen worden. Het is een intensieve tijd die veel van je gaat vragen. Er zullen leuke en minder leuke momenten zijn. Bereid je hier ook op voor! De focus ligt op de groepsvorming met je mede-eerstejaars waarmee je een ijzersterke band creëert.

Let op! De UIT-week van 12 tot en met 16 augustus en de Word-Lid borrels zijn de enige momenten waarop je je kunt inschrijven bij UMTC.

Houd er rekening mee dat, om de kleinschaligheid te behouden, er per jaar maximaal 100 nieuwe leden aan worden genomen. Hierbij hanteren wij het concept VOL=VOL, wees er dus op tijd bij. Inschrijven kan de gehele UIT-week tussen 11:00-21:00 op onze sociteit op Voorstraat 64. Daarnaast is het ook mogelijk om je op dinsdag 13 augustus tussen 15:00 en 19:00 in te schrijven op het verenigingskwartier in het Wilhelminapark of op donderdag 15 augustus tussen 12:00 en 17:00 op de informatiemarkt in het Griftpark. Voor het inschrijven heb je een pasfoto en een (kopie) bewijs van inschrijving van de universiteit of de hogeschool nodig.

Vragen over lidmaatschap bij studentenvereniging UMTC? Meld je aan voor de Word-Lid borrel op 2 mei en 13 juni (vanaf 21.00 uur in onze sociëteit aan Voorstraat 64) of kom tijdens de UIT langs voor een rondleiding, om de sfeer te proeven en te kletsen met onze leden. Uiteraard kan je vragen ook mailen naar ucb@umtc.nl.

Wanneer kan ik mij inschrijven?

 • Voorinschrijving:
 • - 2 mei Word-Lid borrel vanaf 21:00
 • - 13 juni Word-Lid borrel vanaf 21:00

 • Inschrijven tijdens de UIT-week:
 • - Maandag 12 augustus 11:00 - 21:00
 • - Dinsdag 13 augustus 11:00 - 21:00
 • - Dinsdag 13 augustus 15:00 - 19:00 Verenigingskwartier Wilhelminapark
 • - Woensdag 14 augustus 11:00 - 21:00
 • - Donderdag 15 augustus 11:00 - 21:00
 • - Donderdag 15 augustus 12:00 - 17:00 Informatiemarkt
 • - Vrijdag 16 augustus 11:00 - 21:00

Wat moet ik meenemen?

 • - Bewijs van inschrijving aan HU/UU
 • - Kopie van legitimatie
 • - Contact gegevens belangrijke persoon
 • - IBAN nummer

Neem contact op

Voorstraat 64 Utrecht

Telefoon: +31 6 81953049

drukbedrijf kinepolis unipartners