F.U.G.

 • Over
  • De Federatie van Utrechtse Gezelligheidsverenigingen is een overkoepelend orgaan, dat de zeven grote gezelligheidsverenigingen die het Utrechtse studentenleven rijk is, vertegenwoordigt.

   Studentengezelligheidsverenigingen zijn bij uitstek de manier om je in het studentenleven te ontplooien tijdens de grote hoeveelheid activiteiten die een vereniging organiseert. Hieronder vallen leerzame en serieuze zaken zoals lezingen en trainingen, maar ook sport- en muzikale gelegenheden en natuurlijk borrels en feesten. Hoewel de verenigingen zeer verschillende karakters hebben, vind je bij iedere vereniging een rijke studentencultuur en ontmoet je er vele nieuwe contacten.

   De FUG zorgt voor een goede onderlinge communicatie tussen de verenigingen en behartigt hun gemeenschappelijke belangen, bijvoorbeeld op het gebied van promotie en contact met de hogeschool en universiteit. Zo organiseert de FUG bijvoorbeeld een jaarlijks evenement tijdens de UIT-week, waarbij de praesides van de verenigingen zich tegen elkaar mogen verdedigen in het bijzijn van een grote hoeveelheid UIT-lopers.

   De Federatie bestaat uit twee besturen, namelijk het algemeen bestuur (AB) en het dagelijks bestuur (DB). Onder het kopje bestuur op deze site vind je het DB, dat bestaat uit vijf bestuurders, die de FUG vertegenwoordigen in het studentenleven. Zij overleggen maandelijks met het AB, dat bestaat uit een bestuurslid van iedere lidvereniging, dat de wensen van de individuele verenigingen kenbaar maakt bij het DB.
 • Leden
  • Alleen zichtbaar voor leden